Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1300 niezalogowanych)
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
dodam tylko, iluzorycznie najbogatsi, bo ich papierowy majatek nie ma zadnego pokrycia, a do tego doprowadzila twoja kapitalistyczna polityka ktora dopuscila do pozyczania ludziom pieniedzy ktorych ten kapital nie posiadal w zamian za papier. To tez wymysl lewakow twoim zdaniem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
i uwierz mi teraz za swiatowa, podkreslam, swiatowa gospodarka stoja take sily i powiazania ktorych ty nigdy nie zrozumiesz i Nawet Putin i Obama w tym wszystkim to sa latlerki, o twoim korwinie nie wspomne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
i jezeli ci sie wydaje ze agitowanie na tym forum cos zmieni to uwiez mi, nie zmieni co bys tu nie napisal i jak kombinowac nie chcial, a swoja droga potrzebuje dobrego prawnika w pewnej sprawie, chcesz sie sprawdzic? ale wynagrodzenie bedzie zalezne od wynikow sprawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wiem ze "agitowanie" na tym forum nic niezmieni jednak korzystam z mozliwosci wyrazenia moich pogladow politycznych oraz mozliwosci cieszenia sie z tego ze Korwin wedle sondazy wszedlby do Sejmu....

Pozatym moje poglady niezawsze sa takie same jak Korwina.... Korwin wlasnie promuje "real politik" czyli polityke realna ktora nastawiona jest na jak najlepszy rezultat gospodarczy dla Polski i dlatego polityka zagraniczna jest odpowiednia do przebiegu zdarzen na swiecie..... Podczas gdy polityka gospodarcza czyli kapitalizm jest niezmiennie taka sama niewazne jak "wiatr wieje".

A Korwin wlasnie wychodzac z zalozen polityki realnej uwaza ze w obecniej sytuacji Polski rzad stosuje "idiot politik" mowiac za Niemcow to czego oni boja sie powiedziec aby sami na siebie niemusiec nalozyc sankcji. Dziekuja za to mowiac ze Polska przeholowala.... Efekt... straty gospodarcze bo Rosja kupuje sobie mieso z Austrii zamiast z Polski.... do tego dojdzie wiecej strat gospodarczych a w bonusie szkopi jeszcze "jada po Polsce" zamiast wspierac Kaczora&Donalda w gloszeniu tego co sami by chcieli powiedziec na temat sytuacji na Ukrainie....

Czyli podsumowujac rzad stara sie zrobic najgorzej jak potrafi dla Polskiej gospodarki..... cos w stylu "na zlosc Rosji odmrozimy sobie uszy". Polski rzad moze jedynie nalozyc sankcje na Polske jesli reszta UE niebedzie wprowadzac sankcji wobec Rosji.... Wiec jakby do tego niepodchodzic czy emocjonalnie czy strategicznie czy tez realnie ekonomicznie to Kaczor&Donald robia to co zawsze czyli jak najgorzej sie da dla Polski.... chyba ze licza na to ze wdzieczni banderowcy w prezencie postawia pomnik bandery w Polsce za darmo......

PS. Co do sprawy to jestem prawnikiem jeszcze nie advokatem.... Gdybym posiadal advokatbevilling to z checia przyjalbym kazda sprawe oczywiscie na legalnych zasadach.... (niestety w Norwegii nie ma czegos takiego jak % od wyniku sprawy... a byc powinno oczywiscie, lecz socjalisci jak zawsze tworza problemy ktore w innych ustrojach nieistnieja).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
Dlatego tez powiem ci uczciwie mimo polemiki z toba ktora byla dla mnie tylko forma rozrywki moge ci poewiedziec uczciwie, ja jestem najczystrzej krwi anarchista, mnie nigdy zadne rzady i nikogo nie zadowola, niech kazdy zyje jak mu wygodnie bez zadnych nakazow i zakazow, a jesli chodzi o tych slabszych ktorzy jednak leza mi na sercu, skladajmy sie na nich dobrowolnie. Na tych ktorzy rzeczywiscie tego potrzebuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
ale dalej cie tu bede atakowal, bo nic nie jest oczywiste jak ty to probujes przedstawiac i co bysmy nie robili w systemie musimy trwac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
System mozna zmienic.... brak wiary w zmiane tworzy statystow czyli owce do golenia przez ustalone kliki wzajemnej adoracji ktore na pokaz sie opluwaja w mediach czasem tak jak Kaczor&Donald.... A tak naprawde jednym i drugim chodzi tylko o korytko Sejmowe.

Absolutna anarchia jest niewykonalna poniewaz panstwo bez policji, sadownictwa, wieziennictwa oraz osrodka wychowawczego + jakiejs formy opieki nad drogami publicznymi niebedzie funkcjonowalo.... Pozatym w narodowym kapitalizmie jest jeszcze niezbedne wojsko....

W systemie anarchistycznym za chwile rzadzilby najwiekszy gangster mordujacy kazdego kto mu nieodpowiada bo przeciez niema policji i na tym by sie to skonczylo.... Dlatego w kapitalizmie musi byc "namiastka rzadu" oczywiscie jak najmniej kosztowna aby moc zapewnic funkcjonowanie podstawowych funkcji panstwa ktore sa niezbedne do tego aby zadbac oto by nikt nienaruszal wolnosci drugiego czlowieka.... Zasada kapitalizmu jest to ze wolnosc jednostki konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiej jednostki. Dodam iz funkcjonuje to tak w czasie pokoju... W czasie wojny trzeba sie bronic przed agresja zewnetrzna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
jak ja cie kocham impek, ale przy swoich pogladach pozostane. swoja droga ty sie marnujesz na tym forum. Odnoszac sie do kapitalistycznej retoryki slaba jednostka ginie, ja bym sie obronic potrafil i sadow bym nie potrzebowal, a jak nie to coz...zycie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Adam Krysiak
(adamkrysiak)
Stały Bywalec
lepiej zginac broniac wlasnego domu i rodziny na wlasnej ziemi zbudowanego z tego co natura daje niz bedac windykowanym przez kapitalistyczne banki za milionowe kredyty kiedy ci sie noga powinie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Moze bys sie obronil a moze bys sie nieobronil gdyby 10 slabych jednostek zebralo sie razem w celu okradania pokolei kazdego domu lub mordowania/gwalcenia mieszkancow. Anarchia to system gdzie nikt niemoze spac spokojnie bo nie wie czy nagle jakis kryminalista niewpadnie do niego do domu.

Pozatym w kapitalizmie kazdy moze zalozyc sobie wlasny bank, kapitalizm to nie korporacjonizm (w USA byl kapitalizm do poczatku XX wieku gdy wprowadzono walute FIAT, pozniej Reagan probowal sprawic aby znow bylo wiecej kapitalizmu a mniej korporacjonizmu). I nikt nikogo niezmusza do zapozyczania sie w banku.... a jesli ktos jednak wezmie na cos pozyczke aby "zainwestowac dzis a nie jutro" to musi liczyc sie z odsetkami i splatami tej pozyczki.... Jesli go niestac to traci swoj majatek i bankrutuje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok